Új könyveinkből

Könyvajánlónkban legújabb beszerzéseinkből adunk ízelítőt Kedves Olvasóinknak.

 

 

A történet középpontjában egy szigorú keretek között nevelt, de egy botlás miatt megesett fiatal lány áll. Charlotte Lamb a közösség által mélyen tisztelt, s részben rettegett Lamb tiszteletes lányaként szép és biztos jövő elé nézett, álmában sem gondolta volna, hogy lányanyaként Londonban fog kikötni egy hasonló sorsú lányok számára létrehozott, kaszárnyaszerű épületben, amelyből az építtetők és a fenntartók mintha tudatosan ölték volna ki a báj és a kellem minden parányi morzsáját is. A lány azonban ezen a rideg helyen mégis barátokra lel, a sorstársak között akad egy-egy megértő lélek. De amire végképp nem számított, hogy egykori udvarlója, Daniel Taylor is felbukkan az intézmény falain belül… Forrás: „www.kello.hu”

Mosonyi Karolina 1848 tavaszán egy tipikus tizenéves lány életét éli. Iskolába jár, rajong a színházért, az irodalomért, pletykál a barátnőivel, és olykor emiatt bajba is kerül. Karolina naplót is ír, akárcsak annak idején édesanyja és nagynénje. Az első szerelem is megérinti ezekben a mozgalmas, lázas napokban, amikor a nagyvilágban és hazánkban sorra érkeznek a hihetetlen és egy fiatal lány számára rendkívül izgalmas hírek. Mindenki az újabb párizsi revolúcióról, a pozsonyi diétáról, majd az addig elképzelhetetlen bécsi forradalomról beszél, és egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a Pest-Budán sem kell sok a forradalmi szikra kipattanásához. Forrás: „www.kello.hu”

 

Körösi Laura háromgyermekes, boldog házasságban élő ötvenes nő. Az élete ugyan izgalmaktól mentes, de talán éppen ezért gondolja úgy, hogy ennél többet nem is kívánhatna magának. Nagy ritkán mégis rátör egy sosem élt élet utáni nosztalgikus vágy. Laura gyermekkorát a dédnagymamája, nagymamája és édesanyja hármasában töltötte, a három nő hallgatással teli, feszült kapcsolata között egyensúlyozott, miközben fogalma sem volt, mi okozza az örvényt a felszín alatt. Titkok, elhallgatás. Vajon mi okoz nagyobb lelki terhet: a kíméletes csend, vagy a kimondott, olykor kegyetlen valóság? A regény a négy asszony történetén keresztül egy generációkon átörökített, mélyen elzárt trauma útját követi végig a tragédia pillanatától a felismerés napjáig, a II. világháború végjátékától napjainkig. Forrás: „www.bookline.hu”

   

Gondtalan gyermekkora után Maggie a gyász árnyékában vált nagykorúvá. Kilencéves volt, amikor vakmerő berepülőpilóta édesapja meghalt. Anyja szüntelenül óvta a túl merész férfiaktól, arra intve őt, hogy kerülje a kockázatot. Anyja tanácsát követve Maggie lemond a zabolátlan vadócnak tartott középiskolai barátjával szövődött első szerelem varázsáról, és hozzámegy egy rendes, megbízható férfihoz. Fiuk születik, és boldogan élik hagyományos kertvárosi életüket – mígnem újabb tragédia történik. Immár egyedül, és először érezve meg a kaland ízét, Maggie elhatározza, hogy szembenéz a félelmeivel. Útnak indul, és mintha forgószél repítené, az USA-ból Rómába, majd Párizsba, Londonba és Monacóba utazik. Ám amikor útja során viszontlátja azt az ellenállhatatlan, mindig a veszélyt kereső férfit, akit harminc éven át hiába próbált elfelejteni, megrémül, hogy ha a szerelemnek engedve megosztja vele az életét, az katasztrófához vezethet. A sors hihetetlen meglepetéseket tartogat számára, miközben a veszély és a bátorság, az ész és a szerelem között egyensúlyozva igyekszik legyőzni félelmét és fájó emlékeit. Forrás: „www.bookline.hu”