HÉTVÉGÉRE ÜTEMEZTÉK ÁT A CSEPELI ÚTON KORLÁTOZÁSSAL JÁRÓ MUNKÁKAT

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út mintegy 4,8 kilométeres szakasza, a projekt részeként pedig új körforgalom épül az M0 csomópontban. Az építési munkákhoz kapcsolódóan a korábbi terveken változtattak a szakemberek, és a korlátozással járó munkákat csütörtök-péntek helyett szombat-vasárnapra ütemezték át.

A Csepel–Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalom májusban indult munkálatai újabb fázisához érkeztek, ezért 2018. szeptember 22-én, szombat reggeltől szeptember 23-a, vasárnap a kora esti órákig az M0-s autóút feletti híd és az épülő körforgalom közötti szakaszon félpályán jelzőlámpás-jelzőőrös irányítás mellett haladhat majd a forgalom.  Így a korábbi tervekhez képest a korlátozással járó munkákat a hétköznapokról átütemezték a hétvégére a szakemberek, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. A munkák átütemezése ugyanakkor a projekt tervezett befejezési határidejét nem változtatja meg.

A körforgalom építése és az útfelújítás során a kivitelező többek között 14 ezer köbméternyi földet mozgat meg, 1250 köbméternyi pályabetont épít meg, valamint 3650 köbméternyi aszfaltozási munkát és 7500 méternyi árokrendezést végez el. Továbbá 2100 méternyi szegélyt és 210 köbméter beton támfalat épít, 825 méternyi szalagkorlátot és 150 KRESZ táblát helyez ki, illetve 1200 négyzetméternyi burkolatjelet fest fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.