Meghívó Szent István-napi ünnepségre

Hagyományosan a Szt. István park árnyat adó fái szolgálnak díszletül az augusztus 20-i ünnepséghez, melyet idén együtt tart Taksonyban Pest Megye és Taksony Nagyközség Önkormányzata.

A program 15 órakor kezdődik Szabó Istvánnak, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszédével, majd színre kerül a Szent István, a magyarok királya című zenés história, melyet a Tabulatúra régizene-együttes és a Szekérszínház produkciójában láthatunk Póka Éva színművész és a Szkíta Örökség Taksonyi Íjászok közreműködésével.

Szt. István és Szt. Imre herceg élete és munkássága elevenedik meg Hartvik püspök, valamint egy XVIII. századi szerzetes tollából, és részletek hangzanak el első királyunk intelmeiből. A hatást fokozza Lőrincze Géza ( owl.hu) nagy méretű fotója, melyen a budapesti Szent István Bazilika monumentális Szt. István szobra látható.

A dramatizált színpadi játékot követően kenyérszenteléssel és a friss kenyér kínálásával, majd beszélgetéssel zárjuk az ünnepi programot, melyhez a Dózsa György utca lakói sütnek finom házi süteményeket, az önkormányzat pedig kávét kínál.

Taksonyba, a Szt. István parkba várjuk augusztus 20-án 15 órára szeretettel mind azokat, akik nemzeti ünnepünkön a fenti program részesei szeretnének lenni.