Meghívó 1956-os megemlékezésre

„Legyen csendes az álmuk,
mert nem haltak hiába.
Letarolt erdő fái –
úgy fekszenek vigyázzba’…”

Taksony Nagyközség Önkormányzata és a Keresztény Értelmiségiek Taksonyi Csoportja emlékezni hív október 22-én, vasárnap 18 órára a Fő térre. A 61 esztendővel ezelőtti hősökre és borzalmakra, hogy ne merüljenek a feledés homályába.

Taksony vendége és a rendezvény vezérszónoka ezen az estén Pánczél Károly úr, településünk országgyűlési képviselője. A mécsesek és fáklyák fényénél az ő gondolatai olvadnak össze a költőink által rímekbe fagyasztott keserű igazsággal és segélykiáltásokkal, melyeket Lázár Csaba mond el.

A program 17 órakor veszi kezdetét szentmisével a Szt. Anna templomban, majd az emlékezést és koszorúzást követően tisztelettel várják a résztvevőket a Szt. II. János Pál közösségi Házba agapéra. Itt Taksony díszpolgárának – Urmánczy Losonci Lillának – az unokája, Losonci Bálint borász hívja kóstolóra az érdeklődőket a Mátra lejtőin termett boraival, melyekhez a környékbeli gazdák sajtjait kínálja.

Tisztelegjünk közösen ezen a vasárnapi estén a forradalmi hősök emlékének, jöjjön el Ön is családjával a Mindszenty szoborhoz!

(Rossz idő esetén a rendezvény a művelődési házban lesz megtartva.)