Szent Anna-napi búcsú

A taksonyi Anna napi Búcsú immár falu nappá bővülve várja a szórakozni vágyó közönséget,- kicsiket és nagyokat egyaránt! Az idei esztendőben július 29-30-31-én, szombaton, vasárnap és hétfőn találkozhatunk és mulathatunk közösen.

A három napos sokadalom szombaton veszi kezdetét, amikor a hagyományoké a főszerep. Zenekari felvezetéssel indulunk 16 órakor a főtérről a Szent Anna térre,- amit Búcsú térnek is nevezünk. Itt kerül sor a kulturális bemutatóra, melynek idei vendége Tököl városa. A színpadon a taksonyi és a tököli táncosok mutatják be tudásukat, így szerb, horvát, sváb és magyar koreográfiákban gyönyörködhetünk. A téren ezt követően éjszakába nyúlóan bál várja a közönséget, melyhez Kassai Zoltán zenekara, a Heimatklang Kapelle biztosítja a zenét. A templomban 19 órakor kezdődik a szentmise, majd a templomkertben a kommunizmus áldozatainak és a malenkij robotra elhurcoltoknak és kitelepítetteknek az emlékezetére rendezett műsor  tekinthető meg.

Az előesti programot követően Búcsú első napján – vasárnap 16 órától a Fedák Sári Színház társulatának musical-operett műsora kerül színpadra, majd este a Mambo-combo szórakoztatja tánczenével a közönséget. 

Az egykoron legnagyobb ünnep – a Búcsú hétfő idén is erős programot kínál, hiszen 18 órától Jolly és Suzy produkciója látható, hallható, majd pedig az Old Boys zenekar örökzöldekből álló műsora következik.

A Búcsú persze a kulináris élmények csúcspontja is, a párját ritkító lángos, a Laci-pecsenye, a finom koktél és a jól lehűtött habzó sör, a vursli-hangulat a hintákkal, a vattacukor és a vásári forgatag együtt adja azt az élményt, mely évente csak egyszer élhető meg.

Jöjjön el Ön is, kapcsolódjon ki, feledje a hétköznapok feladatait és érezze jól magát a Búcsúban!