Tájékoztatás mammográfiás vizsgálatról

 A Ráckevei Kistérség lakosainak 45-65 év közötti életkorban a mammográfiás szűrővizsgálatát, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa) végzi. A Centrumot azonban területünkről  több órába telik elérni, ( valószínűleg ennek tudható be hogy a szűrésre kötelezetteknek  csak kb. 10% a jelenik meg a szűrésen.)

A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetnek nem feladata az emlő szűrővizsgálatok elvégzése, jelen esetben a lakosság érdekében közreműködik, tekintettel ennek kiemelt népegészségügyi jelentősége, bízva abban, hogy a szűrésre kötelezettek jóval nagyobb számban jelennek meg. Ezért kérelemmel fordultak az országos tisztifőorvoshoz, aki engedélyezte, hogy az intézmény a kistarcsai kórház szatellit állomásaként üzemeljen, és elkészíthesse a mammográfiás szűrővizsgálathoz szükséges röngten felvételeket.

A fentiek értelmében a Ráckevei Kistérségben azon 45-65 év közötti hölgyek, akik nem vettek részt még mammográfiás vizsgálaton, vagy akiknek utolsó vizsgálata óta eltelt 2 év:

  • névre szóló meghívólevelet kapnak a Kórháztól. amelyben szerepel, hogy mikor és hogyan tudnak( e-mailben, telefonon vagy személyesen) időpontot egyeztetni a Szigetszentmiklósi Intézmény mammográfiás osztályával
  • a meghívólevéllel az egyeztetett  időpontra érkező betegekről készült felvételeket a szűrőállomás ( Kistarcsa) leletezi, és amennyiben eltérést találnak, oda hívják be a pácienst további vizsgálatokra, és a gondozást is ők végzik.

A mammográfiás rendelésen csak kistarcsai meghívólevéllel tudnak pácienst fogadni a szűrővizsgálatokhoz szükséges felvételek elkészítésére, erre sajnos a  háziorvosi beutaló nem megfelelő!

A Szigetszentmiklósi rendelőintézet tájékoztatóját ide kattintva olvashatják.