Tanácsok vízórák, vízmérő-aknák téliesítésére, fagymentesítésére

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Taksonyban a termelt és szolgáltatott vízmennyiség az utóbbi 3 napban mintegy 30%-al megnövekedett. A megnövekedett víztermelési adatok alapján arra lehet következtetni hogy több ingatlanon lehet belső csőtörés, amely vízelfolyással járhat.

A télies időben kérjük gondoskodjanak a vízmérők fagymentesítéséről, melyről alábbiakban olvashatják a DPMV Zrt. tájékoztatását.

A hideg időjárás bekövetkezésekor kérjük figyeljenek az alábbiakra:

Elfagyásra utaló jelek:
Szilánkokra tört üveg az óralapon, eldeformálódott számlálószerkezet, esetleg csöpögő víz. Ha télen ez a látvány fogadja a vízóra tulajdonosát, akkor szinte biztosra vehető, hogy elfagyott a mérőeszköz intő jel lehet az is, ha a lakásban nem, vagy csak alig jön víz a csapból. Ebben az esetben gyanakodni lehet arra, hogy megfagyott a vezetékben a víz, amely tönkretette a mérőszerkezetet is. A fagy elleni védekezésről csakúgy, mint a mérőhelyek tisztán tartásáról, valamint a megközelítés biztosításáról az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

Amennyiben mégis bekövetkezik a baj, kérjük értesítse a szolgáltató munkatársait! (DPMV Zrt. hibabejelentés: 24/483 116 , 0-24 óráig.)

Sajnos ebben az esetben az elfojt víz költségét valamint az új vízmérő árát a tulajdonosnak ki kell fizetnie.

Hol kell a fagymentesítésről gondoskodni?

Vízmérő-akna:
Kérjük ügyeljen arra, hogy a vízmérő-akna fedlapja a helyén legyen, az aknában ne legyen víz. Amennyiben még gondosabban akarnak eljárni az aknát le is lehet szigetelni pl az akanafedél belső részére re rögzített hungarocell lappal, a vízórára helyezett kartonpapírral.

Nem csak a vízóra-aknákra kell odafigyelni, gondoskodni kell a fagy elleni védelemről a pincékben, fűtetlen helyiségekben, nem használt épületekben. Kérjük ezeken a helyeken zárják be a nyílászárókat esetleg ürítsék le a vizet a vezetékekből.

Ezekkel az apró egyszerű intézkedésekkel megkímélheti magát sok kellemetlenségtől, és költségtől ezért javasolt mindezeket télies időben megtenni.

Köszönjük együttműködésüket a szolgáltató (DPMV Zrt.) nevében!