A Magyar Kultúra Napja képekben

Fazekas remekek, somogyi táncok, népmesék és ünnepi dallamok a Magyar Kultúra Napján.

A Himnusz születésnapján – mely egyben a Magyar Kultúra Napja – január 22-én, vasárnap 16 órára várta Taksony Nagyközség Önkormányzata polgárait és  a távolabbról érkező vendégeket ünnepi programjára.  

A kiállítótérben a Bugyi Nagyközségben élő és dolgozó Pintér Ildikó fazekas, népi iparművész alkotásaiból látható tárlat fogadta az érkezőket. Az étkészletek mellett konyhai használati és szobai dísztárgyak is helyet kaptak a kiállításon. (Pálinkás butykos, Miska-kancsó, dísztányérok, gyertya-és szenteltvíz tartó…)

A színházterembe lépve a tavaszt idézték a színpompás virágdíszek, melyek vidám hangulattal fogták közre a fellépőket, akik ezen a délutánon gyermekek voltak.

A Német Nemzetiségi Óvoda Csicsergő csoportjának tagjai, akik somogyi táncokkal kápráztatták el a nagyérdemút, a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola térségi népmesemondó versenyének évfolyam győztesei, valamint a Hungaro-Art Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, akik az eseményhez illő zenei aláfestéssel emelték a program fényét.