Szent István-napi ünnepség képekben

A sörszetteket felváltották a kényelmes székek, a szél és az időjárás viszontagságai helyett pedig a színházterem barátságos biztonsága fogadta mindazokat, akik az augusztus 20-i ünnepség részesei voltak.

A meghívók személye is bővebb volt a hagyományosnál, hiszen Pest Megye és Taksony Nagyközség Önkormányzata közös megemlékezésre hívott. A program Kreisz László polgármester úr köszöntőjével kezdődött, majd Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke mondta el gondolatait – ívet teremtve múlt és jelen között.
Ebből a múltból szóltak a citátumok korabeli hangszerek másán a Tabulatúra régizene együttes tagjainak köszönhetően. Dalok és dallamok a több száz éves kódex oldalairól származnak, mint ahogy a prózai szövet idézetei is a X., a XII., és a XVIII. századig eredeztetnek,- melyeket Póka Éva olvasott fel.
A korhű hangulat megteremtését segítette a Szkíta Örökség Taksonyi Íjászok csapata, akik egykoron használatos páncélban és ruhákban mutatkoztak, melyeket saját kezűleg készítenek.
Az ünnepséget a nagyteremben szeretetvendégség zárta, melyre a Dózsa György utca lakói hozták a finom házi süteményeket.   

A rendezvény hangulatát tükrözik galériánk képei.