Taksony Nap 2017. képekben

Településünk hagyományaihoz híven november végén minden évben névadónkra, Taksony fejedelemre emlékezünk.

Az ünnep fényét emelte, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott úr, Pánczél Károly országgyűlési képviselő úr, valamint díszpolgárunk, Mészáros Márta, a felvidéki Taksony (Matúškovo) polgármester asszonya.

Településeink közös névadója, Taksony fejedelem és közös őseink tiszteletére, partnertelepülési kapcsolatunk szorosabbra fűzése és ápolása jegyében egy a fejedelem arcképével hímzett, gyönyörű zászlót adott át Kreisz László Polgármester településünk polgárai nevében a felvidéki Taksony (Matúškovo) polgármester asszonyának.

Az ünnepség kiemelt eseménye minden alkalommal kitüntetéseink átadása. Taksony polgárainak ajánlásával és a Képviselő-testület döntése alapján a közösségeket szolgáló példaértékű tevékenysége elismeréseként idén Barna Tamás, a Szent Anna Katolikus Egyházközség világi tanácsának elnöke vehette át településünk legmagasabb kitüntetését, a Taksonyért emlékérmet.

A kulturális műsor keretében a taksonyi születésű Révész Richárd zongorajátéka emelt minket ünnepi hangulatba, melyet díjazottunk személyéhez kapcsolódóan a Szent Anna kórus előadása követett.

A kiállítótérben W. Tóth Mara alkotásaiban gyönyörködhettek vendégeink. A művésztanár egyéniségét, munkásságát Lehel Endre grafikus mutatta be a publikumnak. W. Tóth Mara személyében megismerhettük azt az alkotót, aki többek között az adventi bögréinket immáron 9 éve gyönyörű grafikával díszíti.

Az est hátralevő részében ünnepi fogadáson nyílt alkalmuk a vendégeknek a Forrás által készített finomságok elfogyasztása mellett a kötetlen, baráti beszélgetésre. Kellemes hangulatú, emelkedett pillanatokban bővelkedő színvonalas eseményben volt részünk. 

Az ünnepség hangulatáról galériánk képei nyújtanak ízelítőt.