Bemutatkoztak településünk tehetséges művészei

A Pest Megyei Kormányhivatal a „Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei” című kortárs művészeti kiállítás sorozattal lehetőséget teremtett a megye minden települése számára, művészei bemutatkozására. 

Május 24-től, a Ráckevei és Szigetszentmiklósi járás művészeinek bemutatkozó tárlata látható a pesti Vármegyeháza egy frekventált kiállítótermében. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A képzőművészeti ágak szinte mindegyike megjelenik a kiállításon. Szebbnél szebb csendéletek, portrék, tájképek, kézi iparművészeti munkák, fafaragások, grafikák, kerámiafigurák, szobrok jól elfértek egymás szomszédságában.

A kiállítás sorozat egy évvel ezelőtt indult, és elmondható, hogy mindenhol nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőségét, az odalátogatók és vendégek pedig az esztétikai élményt. A megnyitón kölcsönösen bepillanthattak a művészek egymás munkáiba, világlátásába, stílusába.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a „művész” az általános meghatározás szerint a szépet létrehozó személy, a „szép” pedig az a dolog, ami érdek nélkül tetszik, tehát olyan embereket láthat vendégül ismét a Pest Megyei Kormányhivatal, akik a szépet, a sokaknak tetsző alkotásokat hozzák létre. Ez a kiállítás megmutatta, milyen sokszínű Pest megye, mennyi tehetséges, még nem ismert művész munkálkodik. Ezáltal a tárlat egyfajta jószolgálati misszió, hiszen a művészek számára kreatív munkájuk elismerése nagyon fontos.

A kiállításon Taksony települést képviseli:

Varga László orgonaépítő mester

– Irzsik Miklós fafaragó és festőművész

– W. Tóth Mara festőművész

– Wágner Mátyás festőművész

– Kovács Ernő fafaragó, népi iparművész

A kiállító művészek emléklapot és egy könyvet vehettek át munkájuk és a kiállításon való szereplésük elismeréseképpen. Irzsik Miklós személyesen nem, de alkotásiaval vesz ezen a kiállításon. Köszönjük részvételüket!

Szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt a kiállítás megtekintésére, a Budapesti Kormányhivatalba.

Néhány, a kiállításon készített pillanatból:

          

: