Baross Gáborra emlékeztünk

Belussi Baross Gábor születésének 170. évfordulóját ünnepeltük június 6-án, szerdán délután Taksonyban, a róla elnevezett téren, ahol Végh István családjának és a Honvédségnek köszönhetően 14. esztendeje méltatjuk a reformkor egyik legnagyobb gazdaságpolitikusának, szakmai és emberi nagyságát. Az ünnepség a Magyar Honvédség, Taksony Nagyközség Önkormányzatának és a Végh-családnak a közös rendezvénye minden évben, melyen részt vettek Baross Gábor egyenes ági rokonságának, a Postának, valamint a Vasutas Segélyező Egyesület képviselői is.

A program felvezetéseként a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred zenekarát hallhatták a térre kilátogató érdeklődők, ahol csodálatos térzenével vette kezdetét a megemlékezés.

A rövid műsor keretében ünnepi beszédet mondott Kreisz László Polgármester úr,   Gáspár János – a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány ügyvezetője, aki az Alapítvány elmúlt évi működéséről tartott tájékoztatást.

Az ünnepség záróakkordjaként díszvendégeink az emlékmű megkoszorúzásával hajtottak fejet Baross Gábor előtt, az emlékezés virágainak az elhelyezésével.  

Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, és velünk együtt emlékezett.