I. Főtéri Este a Kiskalász zenekarral

A Főtéri esték első koncertje a legkisebbek örömére vált, mindamellett, hogy egy kellemes családi program keretében, egy vidám estét tölthettek el a település egyik legcsodálatosabb környezetében.  A jó hangulatról természetesen a Kiskalász zenekar gondoskodott, akik igényes zenéjükkel, közvetlen hangulatú koncertjükkel mindannyiunkat magukkal ragadtak.  

A Kiskalász zenekart 2009 januárjában alapította Varga Bori és Sántha Gábor. Ez a megalakulás nagyon gyorsan ment, mert Bori megkérdezte Gábort: „Lenne kedved egy gyerek lemezhez?”, mire Gábor azt válaszolta: „De jó ötlet, persze!”, így kislányuk, Pannika, valamint Bartos Erika csodás verseinek hatása alatt egymás után sorban születtek a dalok. 

2014-ben még épphogy óvodás korba lépett a zenekar, de már három lemezzel büszkélkedtek, ami igazán egyedülálló az ovisok között. Nem árulunk zsákbamacskát azzal, ha eláruljuk: első lemezük címe Zsákbamacska, másodiké Százlábú, harmadiké Hepehupa. Mindhárom lemezen Bartos Erika versesköteteiből zenésítettek meg verseket. Koncertjükön ízelítőt hallhattunk legújabb, „Gyere ki az állatkertbe” c. nagy sikerű lemezükből is.

A zenekar tagjai: Varga Bori, Boros Attila, Mogyoró Kornél, Sántha Gábor.

Mindig öröm látni, ahogy élettel telik meg a tér egy-egy ilyen koncert hatására, és a mind a gyerekek mind a szülők interaktív részesei az estének, és közösen kántálják a már jól ismert dalok refrénjét, hiszen a dalok szövegeiben és zenéjében is magas színvonalra törekednek, így a legkisebbek számára is adva van a lehetőség, hogy igényes zenét hallgathassanak.