Nemzeti Összetartozás Napja 2018. “együtt ünnepeltünk”

Negyedik éve gyűlünk össze június 4-én, az Irzsik Miklós keze munkáját dicsérő Kopjafánál a Marestli parton és ünnepeltünk együtt felvidéki testvér településinkről érkezett vendégeinkkel, Taksony és Vízkelet delegációjával, akik nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat, és akiket az idei esztendőben a település tanulói, és pedagógusai is elkísértek.  

Az ünnepi beszédeket követően részesei lehettünk a gyermekek csodálatos műsorainak, melyet ezúton is köszönünk a felkészítő nevelőknek, tanároknak. A megemlékezés zárásaként a kórus invitálta közös éneklésre a résztvevőket. 

Az emléknap alkalmából vendégeink már a délelőtti órákban megérkeztek, és részt vettek mindannyian egy parlamenti látogatáson, majd a gyermekek nagy örömére a Margit sziget, ill. a Gellért-hegy kínált páratlan élményt, számos látnivalót számukra. 

Külön köszönet illeti a Szentjánosbogár Klub csapatát, hogy a délutánt megszervezték, és településünk „bogarai” egy kellemes játék során ismerkedhettek a testvértelepülések diákjaival, bízva abban, hogy ez a kapcsolat tovább mélyül, és egy gyümölcsöző összetartozás alapjait tették meg.  

Bár határok választanak szét bennünket, lélekben ezen a napon is egyek voltunk.  

Köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk!