Novemberben újra indul az Otthon melege program

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség.

A pályázati kiírás és minden fontos tudnivaló megtalálható a https://hgcs2017.nfsi.hu/ oldalon.

Személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő/fagyasztó készülék, vagy mosógép) cseréjére nyújtható be pályázat. Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett háztartási nagygépek egyikének cseréjéhez és kizárólag a pályázati portálon megjelenő „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, vagy „HGCS mosógép katalógusban” szereplő termék beszerzéséhez nyújtható támogatás.

Figyelem! Támogatói Okirat nélkül, illetve nem a pályázati kiírás feltételei szerint megvásárolt háztartási nagygép vételárához utólagosan nem vehető igénybe támogatás! A gépvásárlás csak a Támogatói Okirat kézhezvételét követően lehetséges.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke és aránya:
A „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, valamint a „HGCS mosógép katalógusban” szereplő készülék beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb: 

A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép; 

A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép; 

A+++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép.

A gépvásárláshoz biztosítandó saját forrást a Pályázó a háztartási nagygép vásárlásakor, a kereskedőnek köteles kifizetni.