1956-ra emlékeztünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójára emlékeztünk a Taksony Nagyközség Önkormányzata és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Taksonyi csoportja szervezésében október 22-én a Fő téren, az ’56-os emlékműnél.

A himnusz elhangzása után a rendezvényen ünnepi beszédet mondott Kreisz László polgármester. Köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy hatvankét éve annak, hogy egy kis ország népe összefogott, s az oly sokszor megalázott nép ismét felemelte a fejét.

A múltidéző gondolatokat követően a Prücsök és Mákvirág tánccsoportok ünnepi műsorait csodálhattuk meg, majd pedig a Kossuth Lajos Gimnázium „Mementó színkörének” ez alkalomra készített irodalmi összeállítását élvezhettük. A több mint fél órás műsor gondolatban visszarepített mindannyiunkat az időben, és felelevenítette számunkra az 1956-os események pillanatait, érzéseit, félelmeit.  

A megemlékezést követően hagyományosan borkóstolóval zártuk az ünnepet, idén az etyeki-budai borvidék régiójának borait kóstolhattuk a Kattra pincészet jóvoltából, hozzá pedig sajtkülönlegességeket kínáltunk.

A rendezvény pillanatait az alábbi képekben tekintheti meg: