Húsvétra hangolódva

Szombat délután változatos húsvéti programokkal vártuk a kisgyermekes családokat a Művelődési házban, ahol az idén először került megrendezésre ez a valóban húsvéti program kavalkád.

Nyúlcsi Júlcsi izgalmas kalandjai igazán vidám perceket szereztek nem csak a legkisebbek örömére. A rendezvény közel 200 érdeklődőt vonzott, mely a kicsik nagy kedvenceit igyekezett felsorakoztatni programkínálatában. A gyerekek azt sem tudták, melyik állomásnál kezdjék a játékokat, de talán a kis nyuszik okozták a legnagyobb örömet. Élő nyuszikat, kiskacsákat és gidákat is simogathattak, sokan most először.

Számos hagyományőrző kézműves foglakozás kínálta magát, mint tojásfestés, írókázás, tojásdíszítés, gyöngyfűzés, miközben megismerhettük a tojásfaragás és a fafaragás művészetét is. Kóstolhattak és készíthettek a gyermekek igazi „Preckedli süteményt”, a legkisebbeket pedig bábos mesekuckó várta.

A legvidámabb hangulatot a táncház kínálta, amikor Galambosné Schuszter Anna néptáncoktató magyar táncokból tartott bemutatót a gyermekeknek, akik vele együtt ropták, majd pedig a Kis-Duna Line Dance fürge lábú táncosai szórakoztatták a közönséget. A rendezvény hangulatát a következő képek mutatják be…