Egészségnap Gyermekeknek

Egészségnap 2019.

Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat idén is megtartotta a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola nyolcadik osztályosai számára az Egészségnapot. A rendezvénynek a gyönyörűen felújított Petőfi Sándor Művelődési Ház adott helyszínt. A nyolcvan fős gyermeksereglet négy csoportra osztva vehetett részt tematikus foglalkozásokon, melyek mind a testi, mind a lelki egészségről szóltak. Vendégelőadóink színvonalas műsorral készültek. Szoros együttműködést ápolunk a Drogellenes Alapítvánnyal, akik játékos formában bár, de felhívják a figyelmet a drog és egyéb egészségre ártalmas anyagok fogyasztásának veszélyére.

2019.05.13-án a zaklatásról is sok szó esett. A gyermekeket érő inzultusok, ezek felismerése és a segítségkérés fontossága vált hangsúlyossá a 45 perces csoportos témafeldolgozás során.  A harmadik helyszínen kifejezetten a testi ártalmak, az elváltozások, megbetegedések kerültek előtérbe. Majd teszt kitöltésével ellenőrizhették frissen megszerzett tudásukat a nebulók.

A rendezvény negyedik helyszínén saját készítésű plakátokat mutattak be, melyen ábrázolták, hogy milyen veszélyek fenyegetik az egészségüket és mivel védekezhetnek az ártalmak ellen. A gyerekek társaik számára, ezzel mintegy mélyítve tudásukat és feldolgozva a rengeteg információt, melyet ezen a napon kaptak. 

Tízóraiként szendvicseket fogyaszthattak el a taksonyi Önkormányzat jóvoltából.

  1. novemberében készülünk még hasonló tartalmas nappal a hetedik osztályosok számára.