XIII. Pünkösdi hangverseny

Molnár János tárlatvezetésére invitáljuk  az érdeklődőket június 26-án, szerdán 18 órára a Szent Anna templomba, ahol Pünkösd hétfőn nyílt a művész kiállítása.

A Taksonyi Római Katolikus Egyház hagyományaihoz híven idén XIII. alkalommal rendezte meg a Pünkösdi koncertet, melynek keretében megnyílt a Test-Szellem-Lélek címet viselő tárlat.

A 15 olajfestményből  álló Passió Jézus szenvedéstörténetét dolgozza fel izgalmas színvilággal és magyar motívumokkal kiegészítve.

A látvány csodálatosan emelte a zenei élményt, melyet Taksony művészei – Höchszt János, Kassai Zoltán, Nagy István és Révész Rita valamint a Szent Anna kórus előadásában élvezhetett a közönség.

A trombita, a harmonika és az orgona éteri találkozásai egymással, valamint az énekhangok és gitár illetve zongora ötvözetei nyugalmat és bensőségességet árasztottak a sötét égbolt alá szorult sejtelmes templombelsőben.

A program a Szent II. János Pál közösségi házban ért véget agapéval, ahol mód nyílt alkotók és előadók találkozására a közönséggel.

Köszönet illeti a művészeket a nívós produkciókért, Molnár Jánost a kiállítás lehetőségéért, a Karitász tagjait az agapén való szolgálatért, a Forrás dolgozóit a finom, friss szendvicsekért, és a Doril nyomdát az igényes plakátokért, melyek hírt adtak az eseményről. A templom alkalomhoz illő virágdíszei Schiller Anikó munkáját dicsérik, a díszcsomagolásért Komáromi Erzsikét illeti köszönet.   

Külön köszönet jár Barna Tamás elnök úrnak, aki a korábbiakhoz hasonlóan financiális támogatásával tette lehetővé az esemény megszervezését, és Szegvári Ancsának aki sekrestyésként a helyszínt biztosította.