Búcsú az iskolaigazgatótól

Június 14-én égi üzenettel ért véget az idei tanév az általános iskolában, mely egy kis időre bezárta kapuit a gyermekek és pedagógusok előtt. Néhány nappal korábban a ballagók is megilletődötten járták körbe az ismert folyosókat, tantermeket, s vettek búcsút pedagógusaiktól, társaiktól, valamint az osztályfőnököktől, majd az udvaron folytatódott a program, amely megtelt a hozzátartozókkal, barátokkal és ismerősökkel, akik közül többen meghatottan vették tudomásul, hogy lezárult egy fejezet a szeretett családtag életében. De az év végével is maradt könnyeket előcsalogató pillanat, ugyanis az év lezárultával befejeződött egy nagyszerű szakmai életpálya kiteljesedése: Winklerné Tomana Ildikó igazgatói pályafutása is, aki 5 évig igazgató-helyettesként, 9 évig pedig igazgatóként vezethette a taksonyi általános iskolát, mely soha nem volt zökkenőmentes út, mégis hosszú évtizedeken át hozzájárult a kiváló elismerésnek örvendő iskola hírnevének öregbítéséhez, dicsőségéhez.  

Az igazgató asszony  megköszönte a bizalmat és a közös munkát azoknak, akikkel 2010 óta együtt dolgozott – a kollégáknak, diákoknak, szülőknek, Kreisz László polgármester úr pedig virággal köszöntötte az elköszönő igazgatót, továbbá az év pedagógusa díjjal kitűntetett pedagógusokat, Áncsánné Hegedűs Andreát és Hontváriné Haraszti Katalint.

Szeptember 1-jével egy új korszak kezdődik nem csak az igazgató asszony, de helyettesei életében is, hiszen mindannyian visszavonulnak, és pedagógusként kamatoztatják tovább szakmai tudásukat. Köszönjük eddigi magas színvonalú munkájukat, az elhivatottságot, az elmúlt évek magas színvonalú eredményeit, melyhez munkájukkal hozzájárultak.