Széchenyi utca felújítása – aktuális információk

Örömmel tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a Széchenyi utca felújítási és csapadékvíz-elvezetési munkálatai, a Baross tér és a Béke utca közötti szakaszon, június 3-án megkezdődtek.

Az Önkormányzat által lefolytatott közbeszerzési eljárás érvényes és eredményes volt, az eljárás nyertese és a beruházás kivitelezője a Sziget-Szilárd Út és Közműépítő Kft. A munkaterület május 31-én átadásra került.

A kivitelezői szerződés nettó értéke 123 millió Ft, melyet az Önkormányzat részben pályázati forrásból, részben saját költségvetéséből finanszíroz. A kivitelezés véghatárideje a munkaterület átadásától számított 3 hónap. A beruházás előkészítői munkálatai a terület kitűzésével, padkarendezéssel, úttisztítással  június 3-án megkezdődnek, az érintett lakosságot a munka menetéről a Kivitelező közvetlenül tájékoztatja.

Az útfelújítás szakaszosan valósul meg, félpályás útlezárással, mely a buszforgalmat korlátozni nem fogja, rövid ideig a buszmegállók ideiglenes áthelyezésére kerül majd sor. Erről a Lakosságot időben tájékoztatni fogjuk.

Aktuális, frissített információk:
A Baross tér és az Attila utca közötti szakaszon megtörtént a meglévő aszfaltburkolat marása, és az alsó kötőréteg megépítése. Jelenleg szegélykőépítéssel, csapadékvíz-elvezető árkok építésével folytatódik a beruházás. Július 4-én (csütörtökön) megkezdődik az Attila és a Béke utca közötti szakaszon is az aszfaltburkolat marása!
Az aszfaltburkolat marási munkálatai a fent említett szakaszon műszaki okok miatt július 8-án folytatódik tovább.

A kivitelezés ideje alatt a gépjárművel való közlekedés biztosított lesz, azonban kisebb fennakadásokra számítani lehet.

A kivitelezési időszak alatt az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket és türelmüket kérjük, egyúttal bízunk benne, hogy a régóta várt fejlesztéssel hozzájárulhatunk a településen élők életminőségének javulásához!