Zenei hullámvasút Gereben Zitával

A fiatal generáció egyik kiemelkedő énekesnőjét, Gereben Zitát köszönthetjük III. Főtéri esténken, akit korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd a Gringo Sztár együttesből ismerhetett meg a nagyközönség.

Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hiszen saját zenekarával már megannyi sikeres fesztiválon és klubkoncerten bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját zenekarával három sikeres nagylemezen vannak túl: az első, ”színtiszta” jazzlemezüket követően (Ready for the sun), megjelent második “Our Places” című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik “Az én fesztiválom” lemezen pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot.

A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: ”Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

Saját zenekara a hazai jazz élet elismert és tehetséges muzsikusaiból áll (Bécsy Bence – gitár, Horváth “Tojás” Gábor – zongora, Bata István – basszusgitár, Gálfi Attila – dob).

Koncertjeinek gerincét jazz standardek alkotják, jóllehet olykor igen messze távolodik a dalok eredeti hangzásvilágától, nem tagadván meg vonzódását a könnyebb műfajok és új kifejezési formák felé.

Az énekesnő a  koncertjén egy olyan utazásra invitálja közönségét, melyen zenekarával együtt elsöprő lendületet varázsolnak egy nagyszerűen szórakoztató közös élménnyé.

Legyen részese Ön is ennek a zenei élménynek, és látogasson ki a Fő térre.