Szent Anna napi búcsú 2019.

Ismét hagyományőrző szándékkal rendezte meg az önkormányzat a település búcsúját, bemutatva a helyi értékeket, közelebb hozva hozzánk a közelünkben élő településeket, kultúrájukat. Ebben az esztendőben Dunavarsány városát hívtuk meg, elöljáróival, tánccsoportjaival, hagyományőrző zenekarával.

A négy napos rendezvény kavalkád, pénteken, a Közösségi esttel, egy megemlékezéssel vette kezdetét, majd szombaton a „Tánclépésben” c. kulturális műsor keretében színpadra léptek a helyi tánccsoportok, kistérségi szomszédolásunk vendégei, a Dunavarsányról érkező tánccsoport és zenekar. Este a Heimatklang zenekara húzta a talp alá valót a táncolni vágyóknak.

Vasárnap változatos zenei stílusok és tánckoreográfiák mutatkoztak be, a szalontánc után elkalandoztunk a vadnyugatra, majd pedig betekintést nyerhettünk a női csábítás táncának művészetébe. Ezt követően egy rendkívül dinamikus Hip-Hop Dancet, végül pedig egy minden korosztályt árfogó táncot láthattunk. Este sztárfellépők, Krisz Rudolf és DJ Dominique szórakoztatta a közönséget, óriási sikert aratva.

Hétfőn Galambos Lajos mini Dáridó műsorral mulattatta az érdeklődőket, a legismertebb örökzöld dallamokat játszva, miközben rokonok, rég nem látott barátok találkozhattak, mulathattak együtt.

Az idei esztendőben is sok család kilátogatott a megújult búcsúba. A vallási szokásainkhoz kapcsolódó ünnep alkalmával ilyenkor hazaérkezik a messze idegenbe szakadt családtag, vagy a rég nem látott rokon, és együtt töltik el a búcsúi ebédet. Kis pihenő után a gyereksereg öröme teljesülhet, mikor a családok felkerekednek és a búcsú hangos, színes forgataga felé veszik az irányt, ahol a hinták mellett a kirakodóvásáron árusok kínáljál portékájukat, de találkozhatott az ide érkező, mindennel, amivel a régi idők hangulatát felidézhettük.

Bár a búcsút jellemző időjárás az idén is megmutatta szeszélyes arcát, néha be-beborult ugyan a látogatók feje felett, és égi áldást is kaptunk bőségesen, de nem volt mitől tartani, ugyanis semmit sem bíztunk a véletlenre. A sátorban folyamatosan műsorok, sztárfellépők várták a vendégeket.

Miután jövőre lesz a település 750 éves évfordulója, így a jövő évi búcsúra is nagy meglepetéssel készülünk. Bízunk benne, hogy minden korosztály megtalálta a kedvének való programot és jól szórakozott a rendezvényen.