Államalapításunk ünnepe

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit augusztus 20-án kedden du.15 órakor Taksonyba a Szent István park kellemes hangulatú környezetébe, Szent István – napi ünnepségünkre és megemlékezésre

A program Kreisz László polgármester úr ünnepi köszöntőjével veszi kezdetét, majd a Vivaldi Keresztény Kamarazenekar ünnepi műsora kínál zenei élményt a hallgatóságnak. A hagyományoknak megfelelően méltó módon megemlékezünk Szent István államalapító királyunkról, mert munkássága ezer esztendő múltán is meghatározó.

Augusztus 20-a ötvözi Szent István kultuszát, az államalapítás emlékét, az aratás befejezésével az új kenyér ünneplését. 

Az ünnepi műsort követően a kenyérszentelés szép szokásával a mindennapi kenyerünkért is hálát adva, friss kenyér kínálásával, majd beszélgetéssel zárjuk a délutánt, melyhez hosszú évek óta, a Dózsa György utca lakói sütnek finom házi süteményeket, az önkormányzat pedig kávét kínál.

Szeretettel és István napi terített asztallal várunk mindenkit, akik nemzeti ünnepünkön a fenti program részesei szeretnének lenni.