Széchenyi utca felújítása – aktuális információk

Örömmel tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a Széchenyi utca felújítási és csapadékvíz-elvezetési munkálatai, a Baross tér és a Béke utca közötti szakaszon, június 3-án megkezdődtek.

Az Önkormányzat által lefolytatott közbeszerzési eljárás érvényes és eredményes volt, az eljárás nyertese és a beruházás kivitelezője a Sziget-Szilárd Út és Közműépítő Kft. A munkaterület május 31-én átadásra került.

A kivitelezői szerződés nettó értéke 123 millió Ft, melyet az Önkormányzat részben pályázati forrásból, részben saját költségvetéséből finanszíroz. A kivitelezés véghatárideje a munkaterület átadásától számított 3 hónap. A beruházás előkészítői munkálatai a terület kitűzésével, padkarendezéssel, úttisztítással  június 3-án megkezdődnek, az érintett lakosságot a munka menetéről a Kivitelező közvetlenül tájékoztatja.

Az útfelújítás szakaszosan valósul meg, félpályás útlezárással, mely a buszforgalmat korlátozni nem fogja, rövid ideig a buszmegállók ideiglenes áthelyezésére kerül majd sor. Erről a Lakosságot időben tájékoztatni fogjuk.

Aktuális, frissített információk:
Jelenleg a Széchenyi utcához csatlakozó utak szegélykövezése, buszmegálló átépítése, valamint a páratlan oldalon lévő kapubehajtók folyamatos előkészítése zajlik. A sebességmérő készüléket elhelyezték, várhatóan a jövő héten (08. 26-val kezdődő héten) elkezdődik a kopó réteg aszfaltozása. 2019.08.21-én elkezdődött a páros oldalon a Béke utca felől a csapadékvízelvezető-rendszer átépítése.  A kivitelező tájékoztatása szerint a buszmegálló átépítése a jövő hét elejére (08. 26-val kezdődő hét) befejeződik és a Volán busz újra a megszokott helyén áll meg az Attila utcánál.

A kivitelezés ideje alatt a gépjárművel való közlekedés biztosított lesz, azonban kisebb fennakadásokra számítani lehet.

A kivitelezési időszak alatt az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket és türelmüket kérjük, egyúttal bízunk benne, hogy a régóta várt fejlesztéssel hozzájárulhatunk a településen élők életminőségének javulásához!