Közlemény és vélemény a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának fejlesztése tárgyában

A lentebb hivatkozott, Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának fejlesztése tárgyában indult előzetes konzultációs eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya véleményt adott ki. Az ezzel kapcsolatos közlemény, valamint a közleményben hivatkozott vélemény ide kattintva megtekinthető.

Az előzetes konzultációs eljárás során Taksony Nagyközség Önkormányzata is eljuttatta észrevételeit, javaslatait a Járási Hivatal részére, mely letölthető innen.


A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya közleményt adott ki a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának fejlesztése tárgyában. A fejlesztés hatásterülete Taksony települést is érinti.

A közlemény ide kattintva tekinthető meg.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a beruházással érintett települések polgármestereit a vasútvonal rekonstrukciójáról korábban egy fórum keretében tájékoztatta a Pest Megyei Önkormányzat. Önkormányzatunk Pest Megye Főépítésze részére előzetesen, az idei év elején megküldte javaslatait, melyeket kért a fejlesztés tervezése során figyelembe venni, ezek a következőek:

  • meglévő vasúti átjárók megtartása
  • kerékpáros átvezetés biztosítása Bugyi irányába
  • hanggátló fal létesítése a vasút nyugati oldalának teljes belterületi hosszában
  • ipari rakodási terület külterületre történő áthelyezése

Az előzetes konzultációs kérelemben foglaltakat jelenleg a Hivatal munkatársai is tanulmányozzák, észrevételeinket, javaslatainkat ezt követően tudjuk megfogalmazni.

A tárgyi üggyel kapcsolatos információkat természetesen időben a lakosság elé tárjuk csakúgy, mint az esetleges tájékoztató fórumok időpontját.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai szívesen állnak a rendelkezésükre, amennyiben bármilyen kérdésük merül fel, kérem, hogy azt a jegyzo@taksony.hu e-mail címre küldjék meg.