Megalakult az új Német Nemzetiségi Önkormányzat

Megtartotta alakuló ülését a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen, a Helyi Választási Bizottság elnöke Agócs Györgyné ismertette az október 13-i választás eredményét. A megkapható 5 mandátum megszerzéséért az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, rövidítve ÉMNÖSZ, mint jelölő szervezet, 12 fő jelöltet indított.

A választás rendben, a jogszabályoknak megfelelően lezajlott, a választópolgárok 6 szavazókörben adhatták le szavazataikat.

A névjegyzéken levő választópolgárok száma 934 fő volt, ebből a szavazás napján 790 fő járult az urnákhoz. A választásnapi részvételi arány 84,5 %-os volt, érvénytelen szavazólapok száma 16 volt. A 790 db szavazat az alábbiak szerint oszlott meg: érvénytelen szavazatok száma 16 db, érvényes szavazatok száma 774 db. A megválasztott képviselők a legtöbb szavazatot kapott jelöltek.

A választás eredményeként a testület tagja lett:

Winklerné Tomana Ildikó 507 szavazattal,

Kreisz Mátyás Tamás 495,

Schäffer Ildikó 479,

Kreisz László 461,

Galambos Andrásné 443 szavazattal.

Fellebbezés nem volt, így a szavazás eredménye október 16-án jogerőre emelkedett, a megválasztott képviselők az alakuló ülés előtt átvették megbízólevelüket, elnöknek Kreisz Mátyást választották, Galambos Marikát elnökhelyettesnek. Szívből gratulálunk a megválasztott képviselőknek, munkájukhoz sok sikert kívánunk.