Hősökre emlékezve

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából, október 22-én este emlékeztünk meg Taksony Nagyközség Önkormányzata és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Taksonyi csoportja szervezésében a Fő téren, az ’56-os emlékműnél.

A megemlékezőket Kreisz László polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében a forradalom és szabadságharc hősei és áldozatuk mérhetetlen értéke előtt tisztelgett. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Taksonyi csoportja nevében Györke Erzsébet, komoly gondolatokkal emelte ki az évforduló jelentőségét.

Az est folyamán felidéztünk egy eseménysorozatot, mely a hősiesség jelképe lett, mely annyiféle, ahány ember ahányféleképpen megélte. Az időben P. Szabó József repítette vissza az emlékezőket, és osztotta meg emlékeit a forradalom eseményeiről.

A koszorúzás előtt a Mädel tánccsoport leányainak fellépése színesítette az ünnepi műsort.

A nemzeti ünnep tiszteletére az 56’-os emlékmű köré a tisztelet és a hála koszorúi kerültek, melyet a település vezetése mellett az egyházak, a közélet, a civil szféra képviselői, valamint az oktatási intézményeket fenntartói helyeztek el.  

A megemlékezést követően hagyományosan borkóstolóval zártuk az ünnepet, a Gál pincészet legújabb borkülönlegességeivel.

A rendezvény pillanatait az alábbi képekben tekintheti meg: