Egészségnap iskolásoknak

A  Taksony Vezér Általános Iskola 7. osztályosai részére rendeztük meg 2019.11.14-én téma napunkat. Négy helyszínen folytak az előadások a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A gyerekek elsajátíthatták az újraélesztés alapjait az Országos Mentőszolgálat megbízottja Markos Zoltán segedelmével. Színes előadásában taglalta a mentés történelmét, majd ambu babán próbálhatták ki a frissen szerzett tudásukat a nebulók.

A Drogellenes Alapítvány jóvoltából a gyerekek átgondolhatták életük örömszerző tevékenységeit és esküt tettek arra, hogy tartózkodnak majd az egészségromboló szerek használatától.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságtól Váraljai Frigyesné bűnmegelőzési előadó jóvoltából megtudhatták a kábítószerrel való visszaélés eseteit, a rendőrségi eljárásokat és várható büntetési tételeket is.

Az iskolai védőnő Kanász Kinga és Kovácsné Gönde Éva gyermekvédelmi felelős, tanárnő a dohányzás ártalmaira tért ki, valamint a cigaretta méreganyagtartalmára. Képekkel illusztrálták a szervezetre gyakorolt hatását, hiszen a dohányzás okozta szövődmények a mai napig is vezető halálozási okok Magyarországon.

A gyermekeket a szünetben finom szendvicsekkel kínáltuk a Forrás konyhájából, melyet örömmel fogyasztottak el.

Az évek óta megtartott egészségnapok gyakorlati hatással vannak a felnövekvő nemzedékek egészségtudatos életmódjának kialakítására. Célunk, hogy a gyermekeink felvértezve kerüljenek ki az életbe és az ártalmas szerekre merjenek NEM-et mondani. 

Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat