Taksony nap 2019.

Településünk névadójára, Taksony fejedelemre emlékezünk 2019. november 29-én, pénteken este 18 órától a Művelődési Házban. A megemlékezés 17.45 órakor koszorúzással veszi kezdetét a fejedelmi szobornál, majd a Művelődési ház színháztermében kerülnek átadásra a kitüntető díjak. Lakosaink ajánlására és a Képviselő-testület döntése alapján ezen az estén vehetik át munkásságuk elismeréseként kitüntetéseiket az idei évben az „Díszpolgár” és az „Érdemes polgár” cím leendő tulajdonosai. Vendégeink között köszönthetjük ezen jeles alkalomból testvértelepüléseink delegációit is.

Az ünnep fényét kulturális programok színesítik: az alaphangulatot a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Profi tánccsoportja teremti meg, majd a műsor keretében a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett emel minket ünnepi hangulatba. A  kiállítótérben Wágner Mátyás festményei fogadják a vendégeket „A színek varázsa” címmel.

Az estet természetesen fogadás zárja a nagyteremben, ahol az ünnepi asztal mellett gratulálhatunk a kitüntetetteknek, és egy kellemes estét tölthetünk el a Forrás konyhája által készített finomságokat ízlelgetve. Szeretettel várja Önt Taksony Nagyközség Önkormányzata! Legyen részese Ön is kiemelt eseményünknek, töltse velünk együtt ezt az  ünnepet.

Plakát