Taksony Nagyközség nagyforgalmú közutainak stratégiai zajtérképe és zajvédelmi intézkedési tervjavaslata

A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelv értelmében hazánk európai uniós tagságából eredő kötelezettsége a környezeti zajterhelés meghatározása és értékelése céljából a stratégiai zajtérképek, valamint az ezeken alapuló, a zajterhelés megfelelő szinten tartása, illetve mérséklése érdekében végrehajtandó stratégiai intézkedéseket megfogalmazó ún. zajvédelmi intézkedési tervek elkészítése és rendszeres felülvizsgálata.
A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. feladata az állami kezelésben lévő nagyforgalmú közutak és vasútvonalak stratégiai zajtérképeinek és zajvédelmi intézkedési terveinek elkészítése, valamint azok rendszeres felülvizsgálata.

Az intézkedési tervjavaslat helyben szokásos módon történő nyilvánosságra hozatala és észrevételek megtételének lehetőségére és módjára vonatkozó tájékoztatás a helyi önkormányzat feladata.

Az ezzel kapcsolatos dokumentumok ide kattintva tekinthetők meg.

Észrevételeket elektronikusan az onkormanyzat@taksony.hu e-mail címen, valamint személyesen a Hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben tehetik meg.