Védjük meg időseinket!

Tisztelt Taksonyiak!

A települési önkormányzatok elsődleges feladata a koronavírus okozta járvány idején, hogy megvédjék a települések idős lakóit. Különösen a 70 éven felettiek tartoznak a legveszélyeztetettebb korosztályhoz, ők vannak leginkább kitéve a fertőzésnek, ezért a Kormány és Taksony Nagyközség Önkormányzata is arra kéri őket, hogy ne hagyják el otthonaikat, így tudják ugyanis a leginkább csökkenti a megfertőződés esélyét.

Kérjük a családokat, hogy fokozottan figyeljenek idős hozzátartozóikra! Lehetőség szerint ne engedjék őket közösségbe, minimalizálják a személyes érintkezések számát.

Taksony Nagyközség Önkormányzata a Szociális és Családsegítő Szolgálaton keresztül gondoskodik az egyedülálló idős taksonyiakról, illetve olyan idős taksonyi házaspárról, akik közeli hozzátartozó hiányában magukra vannak utalva, így elintézzük helyettük a bevásárlást, gyógyszerkiváltást, csekkek feladását stb.

Kérünk mindenkit, ha tudomása van olyan idős személyről, házaspárról, akik segítség nélkül maradtak, jelezzék azt a Szociális és Családsegítő Szolgálat intézményvezetőjénél, Gátiné Cserháti Zsuzsánál a 06-30-651-7381-es telefonszámon.

Természetesen maguknak az érintetteknek a jelzését is szívesen várjuk! Kérjük, saját egészségük védelme érdekében, éljenek a lehetőséggel!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Taksony Nagyközség Önkormányzata