Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár hírei

Az elmúlt hónapokban sokáig elcsendesült az élet az utcákon, tereken, üres és néptelen széksorok csendje uralkodott a korábban zsúfolásig telt nézőtéren a színházteremben, illetve várja, hogy majd egyszer ismét megteljen közönséggel. A művelődési házban is igyekeztünk ezt a nyugalmat arra kihasználni, hogy megújuljanak belső tereink, és a felújítással egy modern, XXI. századi környezet várja a település lakóit és községünk vendégeit. A tavalyi esztendőben elnyert „Érdekeltségnövelő pályázatnak” köszönhetően közel 78 m2 tölgy svédpadló lerakása történt meg a színházterem színpadán. A támogatás összege 834 000 Ft volt, melyhez 1 897 000 Ft önrésszel támogatva valósult meg a felújítás. A munkálatok június 8-án kezdődtek, és június végén már teljes pompájában sikerült a megújult színháztermet átadnunk. A színpadfelújítás segítségével a kulturális és közösségi élet színtere újult meg, hogy a mai kor igényeinek megfelelő, színvonalas rendezvényterem álljon rendelkezésre a házasulandóknak, rendezvényekre, előadásokra betérőknek.

Ezzel párhuzamosan a könyvtár elrendezését és bútorait is sikerült elkezdeni megújítani a kényszerű zárva tartás alatt. A munkák folyamatosak, megtörténik a falak tisztasági festése, és a parketta felcsiszolása, lakkozása.  Bízunk benne, hogy a változásoknak az olvasóink is örülni fognak, és hamarosan ők is megtapasztalhatják, hogy a nagyobb, átláthatóbb térben kényelmesebben tudnak olvasni, könyvet válogatni, mi pedig gyorsabban tudjuk kiszolgálni őket.

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy szeptembertől már kéthetente szombati napokon is fogadjuk látogatóinkat 9-12 óráig. Addig is megköszönjük mindenki türelmét, és ősszel megújult környezetben várjuk ismét olvasóinkat, látogatóinkat, a közösségeket.

Képeinket nézegetve  folyamatosan tájékozódhatnak  a felújítási munkákról