Emlékezzünk együtt az 1956-os Forradalom hőseire

Tisztelettel meghívjuk Taksony lakóit az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre és megemlékezésre! Október 22-én, kedd este 1956. eseményei és hősei előtt tisztelgünk és helyezzük el közösen az emlékezés koszorúit a Fő téren, az ’56-os emlékműnél.

Emlékezni és tisztelegni jövünk össze azok előtt, aki vérükkel, áldozataikkal segítették elő, hogy nemzetünk az igazi szabadság útjára léphetett.

A megemlékezés 17 órakor szentmisével kezdődik, 18 órától ünnepi műsor keretében emlékezünk közösen. A polgármesteri köszöntőt követően a Kész taksonyi csoportjának gondoltébresztő megemlékezését hallgathatjuk, majd az emlékműsorban a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok csoportjának műsorát élvezhetjük. Ezen az estén „In Memoriam 1956” címmel visszaemlékezését osztja meg az ünneplő közösség előtt a P. Szabó József újságíró, a Magyar Rádió egykori munkatársa, aki igazi pályáját diplomataként (sajtóattasé) kezdte a pekingi nagykövetségen, ahol 1956-ban a Forradalmi Bizottság elnökévé választották.

Természetesen nem maradhat el a borkóstoló sem, melyhez sajtkülönlegességeket kínálunk. Jöjjön el, és emlékezzünk együtt!

A rendezvény rossz idő esetén a Művelődési házban kerül megtartásra!

„Mennyből az angyal menj sietve
Az üszkös, fagyos Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankok
Között hallgatnak a harangok.
Ahol nem csillog a karácsony,
Nincsen aranydió a fákon,
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
Angyal, vigyél hírt a csodáról. …”
/Márai Sándor/