Főtéri Esték I.

Idei I. Főtéri koncertünk ismét a kisgyermekeknek szól, nekik szeretnénk kedveskedni egy igazán vidám és hangulatos gyermekműsorral. A Búgócsiga Zenede ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat és kiszámolókat szólaltat meg saját feldolgozásban, egyedi hangzással, különböző zenei stílusokat bemutatva, évszaknak, ünnepnek megfelelően. A koncert során a zenészek bemutatják a hangszereket, a teljes körű szórakoztatás érdekében pedig jelmezekbe bújnak a zenekar tagjai, és vicces párbeszédekkel, egyedi zenei aláfestésekkel gazdagítják műsorukat. Repertoárjukban szerepel többek között a Tücsök és a hangya mese, a Nyuszi mesék, valamint, A Három kismalac és a farkas története is.

A Búgócsiga Zenede 2007-ben fiatal zeneakadémistákból alakult formáció. A zenekar interaktív, humoros előadásaikról ismert. Rendszeresen fellépnek a Müpa vasárnapi Cifra Palota alkalmain, emellett találkozhatunk velük országszerte a különböző családi- és gyerekrendezvényeken. A Csigák műsorai nemcsak a 2-10 éves gyermekek, hanem a szüleik számára is élvezetesek. A zenekar tagjai olyan alapanyaghoz nyúltak, amely közel áll a korosztály szívéhez: mondókákat, népdalokat, kiszámolókat kerestek, majd ezeket az ismert szöveg- és dallammotívumokat virtuóz improvizációs készségük révén modern, mesés gyerekműsorrá változtatták.  

A zenekar tagjai:

Farkas Sára “Sári csiga” – fuvola, ének
Fánczi Gábor “Funky csiga” – basszusgitár, ének
Farkas Áron “Iron csiga” – gitár, ének
Farkas Izsák “Newton csiga” – hegedű, ének
Harmath Dénes “Dini csiga” – zongora, ének
Weisz Nándor „Nándi Csiga” – dob, ének

Mindenkit szeretettel várunk június első péntek estéjére a Fő tér kellemes hangulatú környezetében egy minden generáció számára interaktív és intellektuális szórakoztatást nyújtó koncertre.