Főtéri esték III. A Biatorbágyi Fúvós Kisparti koncertje

A III. Főtéri estén a Biatorbágyi Fúvós Kisparti ad koncertet  idei térzene sorozatunk következő fellépőjeként.

Az  együttes 2007-ben, egy jótékonysági rendezvény kedvéért alakult 9 biatorbágyi és sóskúti fiatal zenészből.

Rögvest az első fellépésükön két további meghívást kaptak, és lassan az új formáció a környék egyik keresett zenekara lett. Fiatal koruk ellenére mindnyájan sok tapasztalatot gyűjtöttek abban a több mint 15 különböző zenekarban, ahol megfordultak, így nem ismeretlenek a környék fúvószenét kedvelő közönsége számára.

Szabadidejüket több éve több zenekarban és a civil életben is együtt töltik, így egy érzékeny és harmonikus csoportot alkotnak. A kezdetektől fogva folyamatosan fejlődnek, és megpróbálnak új színt vinni a fúvószenébe. Repertoárjuk folyamatosan cseh művekkel is bővül, amelyeket neves külföldi zenekaroktól ismerhetünk.

A munka mindig keményebb és így gyümölcsözőbb, amit a sok és sokféle fellépés és a színpadon bevethető hangszerek száma is mutat. Szoros kapcsolatot ápolnak sváb tánccsoportokkal, akikkel gyakran lépnek fel itthon, és külföldön egyaránt.

Az utóbbi 3 évben már több, mint 80 fellépésük volt Biatorbágyon és a környéken melyek többek között felvonulások, zenei estek, fesztiválok, bálok, tánccsoport kísérések voltak. Elsőként léptek be magyarországi zenekarként a németországi „Freundeskreis Donauschwäbische Blasmusik” egyesületbe. Tagjai a magyar Landesratnak  is három éve.

A zenészek a legtöbb segítséget zenetanáraiktól és példaképeiktől kapják. Ők Buzás Bálint és Kaszás Sándor, a környék fúvóséletének két elismert zenész-karmestere. A zenekar vezetője Pete Tamás!

A polkaestre ellátogatók a Kleinturwaller Musikanten (Biatorbágyi Fúvós Kisparti) zenéjét hallgatva tölthetnek el ismét egy kellemes estét Taksony központjában, a zenepavilonnál a Fő téren.

Rossz idő esetén a rendezvény a Művelődési Házban kerül megrendezésre.