Főtéri esték III. – Történetek tangóra

A klasszikus, a jazz és a világzene képviselői jönnek össze, hogy élet,- és zenei tapasztalatukat ötvözve megelevenítsék a Buenos-Aires-i utcák hangulatát az argentin tangóval.

Ehhez kínálkozik segítségül  a „tangó lelkének” nevezett hangszer,- a bandoneon, mely hazánkban eléggé ismeretlen. Mestere a hangszernek a zenekart is vezető Vörös Eszter, aki Argentinában és Európában élő mesterektől leste el a műfaj titkait,- hogy értő kollégákkal és a közönséggel is megossza az élményt.

A Főtéri esték című sorozat keretében augusztus 4-én Taksonyban 19 órakor fellépő kvartett a tradicionális tangó tánczenét és a műfajt megújító Astor Piazzolla műveit elegyíti anekdotákkal, történeti érdekességekkel,- bízva abban, hogy a közönség is táncra perdül az est végére.

A zenekar tagjai a klasszikus tangózenekarok hangszerein játszanak, így a bandoneon mellett szerephez jut a hegedű ( Selmeczi Gábor), a zongora (Gárdos Éva) és a nagybőgő (György Attila) is.

Látogasson el Ön is Argentínába – a tangó hazájába a főtéri esték augusztusi koncertjén! A belépés díjtalan, rossz idő esetén a művelődési ház színháztermében kerül megrendezésre a koncert.