Meghívó- Március 15-i megemlékezésre

„Tisztelet a bátraknak!”

Taksony Nagyközség Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját március 15-én 15 órára a Művelődési Ház színháztermében berendezett Pilvax kávéházba, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.

Az ünnepség koszorúzással veszi kezdetét a Művelődési ház falán elhelyezett és emlékül szolgáló márványtábla előtt, ahol a Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület  díszszolgálattal tiszteleg. A színházterembe erre az alkalomra Pilvax kávéházat varázsolunk, felidézve a korabeli hangulatot, a reformkor legendás szellemi központját. Ebben a különleges környezetben idézzük meg zenével, és táncokkal a forradalom hangulatát, szellemi üzenetét, idézzük fel az akkori eseményeket.  Különleges műsorokkal készülnek a tánccsoportok, valamint a Hungaro-Art zeneiskola tanárai is.

A rendezvény részeként kerülnek átadásra az önkormányzati támogatások is az egyesületeknek, civil szervezeteknek. A műsort követően mindenkit marasztalunk egy kis kötetlen beszélgetésre egy csésze kávé vagy tea mellett.

Emlékezzünk együtt a 1848-49-es szabadságharc hőseire.