Taksony Nap 2018.

Hagyományainkhoz híven településünk névadójára, Taksony fejedelemre emlékezünk 2018. november 29-én, csütörtökön este 18 órától. A megemlékezés 17.45 órakor koszorúzással veszi kezdetét a fejedelmi szobornál, majd a Művelődési ház színháztermében kerülnek átadásra a kitüntető díjak az arra érdemeseknek. Lakosaink ajánlására és a Képviselő-testület döntése alapján ezen az estén vehetik át munkásságuk elismeréseként Kreisz László polgármester úrtól kitüntetéseiket az idei évben az „Érdemes polgár” és „Életmű díj” leendő tulajdonosai.

Az ünnep fényét kulturális programok színesítik: az alaphangulatot a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Preckedli tánccsoportja teremti meg, majd a Szent Anna kórus és a Dalos Bogarak közös produkcióját láthatjuk.   A színházteremben és a kiállítótérben szlovákiai testvértelepülésünkről, Taksonyból érkező Szőcs Ildikó festményei, grafikái és faragott tojásai fogadják a vendégeket.

Ezen az estén köszönthetjük a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselőjét, az eMeRTon- és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművészt: Orosz Zoltánt. Koncertjén közismert dallamokkal örvendezteti meg a közönséget, lélekemelő zeneiségével, elképesztő virtuozitásával, elsöprő erejű, szenvedélyes előadásával.

Az estet természetesen fogadás zárja a nagyteremben, ahol az ünnepi asztal mellett gratulálhatunk a kitüntetetteknek. Szeretettel várja Önt Taksony Nagyközség Önkormányzata ezen neves alkalomra.