Templomok éje

Révész Rita ötletének köszönhetően ebben az esztendőben 9. alkalommal lehetünk részesei a Templomok éje címet viselő programsorozatnak, melynek szeptember 8-án a Szt. Anna római katolikus templom, szeptember 15-én pedig a reformátusok új temploma – a Békesség Háza szolgál otthonául.

Az első vasárnap estén – hagyományosan a Gyertyafényes koncert keretében – az IN MEDIAS BRASS rézfúvós kvintett hangversenyére várjuk az érdeklődőket.

A sejtelmes világítás különös háttérként szolgál az öt rézfúvós hangszer produkciójához, melynek keretében a Junior Príma díjas együttes tagjai nem csak a hangok segítségével járják be a szakrális helyszín zegeit-zugait.

Repertoárjuk a korai reneszánsztól a klasszikus zenei átiratokon keresztül a kortárs szerzeményekig terjed, de szívesen megmártóznak a könnyűzene slágereiben is.

A Katolikus Egyház világi elnökének – Barna Tamás támogatásának köszönhetően szeretettel várjuk Önöket erre az unikális koncertre, melyre a belépés ingyenes.

A program zárásaként a Szent II. János Pál közösségi házban agapén beszélgethetünk a művészekkel, újra élve az est élményét.

A koncert 20 órakor kezdődik a katolikus templomban.