XII. Adventi vásár

Az adventi időszakban minden évben fény járja át lelkünket, várjuk, hogy megérintsen advent hangulata, s a készülődésben ismét közelebb kerüljünk szeretteinkhez, barátainkhoz, s szűk közösségünk tagjaihoz. 

Az időszak sokak által várt eseményét, az adventi vásárt a harmadik hétvégén, december 15-16-17-én, rendezzük meg idén tizenkettedik alkalommal. A 2006-ban még mindössze az utca szélére kihelyezett néhány asztalkából álló vásár egy évtized alatt háromnapos, széles körben népszerű kulturális és gasztronómiai élményekben gazdag rendezvénnyé nőtte ki magát.  Mára a hangulatos, karácsonyi díszítésű Fő téren felállított standoknál, a Taksonyban működő egyesületek és civil szervezetek, valamint intézmények és egyházközösségek várják a saját maguk által készített kézműves termékekkel, valamint illatozó és zamatos ételeikkel és italaikkal a vásári forgatag vendégeit. 

A rendezvény népszerűségére és a látogató nagy számú érdeklődőre való tekintettel, idén már pénteken megkezdődik a vásár. 17.00 órától a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Egyesülete tánccsoportjainak csodálatos műsora nyitja a rendezvényt, a Diótörő darab részleteit adják elő, majd a 6. c osztályos tanulók műsorát láthatják. 

Szombaton 17 órától Fekete Bálint zongorakoncertje tölti meg a teret és teremti meg az advent hangulatát. A 18 órakor kezdődő szentmisét követően 19 órától Fábián Éva, a Kócbabák és  a Neoton Família egykori tagja szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. 

Vasárnap 16 órakor közösen meggyújtjuk a téren álló adventi koszorún a harmadik gyertyát, majd elcsendesedve 17 órakor a Szent Anna templomban kezdődő adventi koncerten élhetjük meg a közelgő ünnep hangulatát.

A kicsiket idén is várja a vásári kisvasút a vásár mindkét napján és a tavaly nagy sikert aratott motoros fánk!

Jöjjön el Ön is kóstolja meg a közösségek finomságait, egészítse ki az adventi forralt boros bögre gyűjteményét a tizenkettedik darabbal! Készüljünk együtt az ünnepre  vidám, baráti beszélgetéssel, méltó környezetben és színvonalas programokkal.