XIII. Adventi vásár

Kellemes kikapcsolódást és remek ráhangolódást nyújt az ünnepekre a Taksony szívében megrendezésre kerülő XIII. Adventi Vásár. Érdemes kilátogatni, mert mindenkinek tartogat valami meglepetést. Varázslatos élményben lehet részünk, ha átadjuk magunkat a karácsonyi vásár hangulatának, mely bámészkodásra és vidám szórakozásra is csábít. Az ünnepi fényár, színek, ízek és édes illatfelhő, csodálatos helyszín, a hagyományos standok ünnepi hangulatot idéznek.

A kézműves termékek és szebbnél szebb karácsonyi ajándékok mellett a mézeskalács, a sült gesztenye, a különböző sütemények és a klasszikus karácsonyi puncs (Weihnachtspunsch) igéző illatfelhői segítenek kiszakadni a hétköznapok rohanásából. A változatos és ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos helyi konyha választékát. Forralt borból és teából természetesen most sem lesz hiány, melyhez társul W. Tóth Mara grafikájával mintázott adventi bögre.

Mindhárom nap 16 órától ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret, ahol megcsodálhatjuk a feldíszített óriás fenyőfát, a hívogató Betlehemet és kedvünkre válogathatunk a mindenki számára figyelemfelkeltő kulturális programok közül. Jöjjön el az idén is, és legyen részese a vásár ünnepi hangulatának.