Kerékpárút

Taksony Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv európai uniós és hazai forrásból részesült a Közép-Magyarországi Operatív Program Keretein belül.

Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése című pályázatán 59.468.129,- Ft európai uniós és hazai vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Projekt neve: Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése

Kedvezményezett: Taksony Nagyközség Önkormányzata, 2335 Taksony, Fő u. 85.

A projekt összköltsége mintegy 77.671.478,- Ft, a támogatás mértéke az elszámolható költségek (74.335.163,- Ft) 80 %-a.

A tervezett kerékpárút a Baross-tértől indulva a Szent Imre úton egészen a vasúti átjáróig, majd a Varsányi úton a Tóparti lakóparkig épül meg, mintegy 2,2 km hosszan és 2,6 m szélességben. A nyomvonalat az alábbi képen szemléltetve is láthatják. A nyomvonal kijelölése Dunavarsány és Bugyi Önkormányzatával egyeztetve történt, a települések a most épülő kerékpárút ismeretében tervezik saját hálózatuknak kiépítését és a csatlakozást.

A projekt megvalósítása a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg, melynek tervezett ideje ez év májusa. A befejezés természetesen nagyban függ a pontos kezdési dátumtól, de nagyjából július közepére tehető.

A bicikliút településünk kerékpárhálózatának alapját képezi, mely később az üdülőterületeket érintő EUROVELO (Európa Turisztikai kerékpárútja) nyomvonalához csatlakozik, mindenekelőtt azonban biztonságos és egészséges környezeti feltételeket teremt.

A kivitelezés június-július hónapokban biztosan kellemetlenséggel fog járni, azonban bízunk benne, hogy a munkálatok befejeztével minden taksonyi polgárunk megelégedettséggel és örömmel használja majd.

Áttekintő helyszínrajz