Ezeréves történelem majd baráti beszélgetés házi sütemények mellett – augusztus 20.

Államalapítónk ünnepén, augusztus 20-án a Szent István parkban gyűltünk össze, ahol országunk születésére emlékezünk. Kreisz László ünnepi köszöntőjét követően az Ezeréves magyar amen című előadás kerül színre, Pelsőczy László, a Nemzeti Kamara Színház örökös tagja és Csobolya József, a Magyar Állami Operaház énekesének előadásában.

Az irodalmi, zenés összeállítás I. Szent István királyunk, illetve a nevéhez fűződő ezer éves keresztény magyar államiságunk előtt hajt fejet. A műsorban elhangzó, és a műsor keretét adó “István Imák” Boldizsár Miklós: Ezredforduló c. drámájából valók, melyekben szentistváni látomásokként jelennek meg történelmünk sorsfordító eseményei a hozzájuk kapcsolódó, az adott korban született, vagy az adott kort megidéző históriás énekek, történelmi dalok, műdalok, katonaénekek, megzenésített versek segítségével, melyek koboz, gitár, török lant, reneszánsz lant, tekerőlant kísérettel hangzanak el a korra jellemző nyelvezettel.

A bemutatót követően kenyérszenteléssel, majd beszélgetéssel zártuk az ünnepi programot, melyhez a Dózsa György utca és a Szent István tér lakói  finom házi süteményei és az önkormányzat kávéja hozta meg a baráti, családias hangulatot.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik ízletes süteményeikkel fűszerezték meg az ünnepi programot és ezt az együtt töltött kellemes napos délutánt. Várjuk Önöket jövőre is ezen az ünnepen a téren, hasonlóan színvonalas műsorral és finomságokkal.