Marestli

Taksony Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv európai uniós és hazai forrásból részesült a Közép-Magyarországi Operatív Program Keretein belül.

A KMOP 3.3.1/B Belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtés című pályázatán 167.874.565 Ft támogatásban részesült.

Projekt neve: Taksony belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtés

Kedvezményezett: Taksony Nagyközség Önkormányzata, 2335 Taksony, Fő u. 85.

A projekt összköltsége 186.527.294 Ft, melynek 90%-át az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja a bel- és csapadékvíz-elvezető csatornahálózat fejlesztése, valamint a Marestli tó vízszintjét optimális magasságon, 2-2,6 m között biztosító szivattyúállomás kiépítése. Ezzel kiküszöbölhető a Marestli tó, mint a belterület vízgyűjtőjének csapadékos időszakok utáni – a környékbeli házakban kárt okozó – rendszeres kiáradása. A zöld szempontok maximális szem előtt tartásával folyó beruházás a turisztikai vonzerő növelése mellett élhetőbbé teszi a község polgárainak életét, különösen a gyermekekét. A csatorna beruházás járulékos előnyeként lehetőség nyílik köztéri rehabilitációra, útburkolat, járdák, kerékpárút és buszöböl építésére.

Közreműködő szervezet neve: Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 1146 Budapest, Hermina út 17.

www.nfu.hu

www.proregio.hu

 

Marestli látványterv

Marestli látványterv

 

Marestli bemutató

A Marestliról készült képek a galériában

Újjászületik a Marestli tó – sajtótájékozató (VIDEÓ)