Útépítés

Taksony Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv európai uniós és hazai forrásból részesült a Közép-Magyarországi Operatív Program Keretein belül.

A KMOP 2.1.1/B Belterületi utak fejlesztése című pályázatán 139.999.035 Ft támogatásban részesült.

Projekt neve: Taksony közlekedésének fejlesztése

Kedvezményezett: Taksony Nagyközség Önkormányzata, 2335 Taksony, Fő u. 85.

A projekt összköltsége 199.998.622 Ft, melynek 70%-át az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja Taksony belső földútjainak kiépítése, megteremtve ezzel a biztonságos közlekedésta településen élők és az odalátogatók számára. A projekt során közlekedési jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre, útburkolati jelek és gyalogátkelő helyek kiépítése teszi biztonságosabbá a közlekedést a településen.

Közreműködő szervezet neve: Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 1146 Budapest, Hermina út 17.

www.nfu.hu

www.proregio.hu

Az útépítésről készült képek a galériában


A Taksonyi Hírharang 2009. szeptemberi számából:

Taksony Nagyközség Önkormányzata 2008. szeptemberében döntött úgy, hogy indul a Közép-magyarországi Operatív Program keretében kiírt Belterületi utak fejlesztési elnevezésű pályázaton.

A pályázat sikeresnek bizonyult, és az Önkormányzt összesen 139.999.035 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatási szerződés megkötése, majd a bonyolult közbeszerzési eljárás lefolytatását követően indulhatott meg augusztus végén a kivitelezés első lépésben a Deák Ferenc és a Szegfű, majd a Kossuth Lajos, Hunyadi és Vezér utcákban.

Az elnyert támogatás természetesen nem fedezi teljes mértékben a beruházás összköltségét, majd 60 millió Ft az önerő. Ezen összeget az utca lakói, ingatlantulajdonosai – csakúgy mint a korábban hasonló konstrukcióban megvalósult Rezeda, Kinizsi és Wesselényi utcák esetében – és az Önkormányzat biztosítják.

A jelenlegi 5 utca építése eltér az eddigektől, nagy változás, hogy először az idei éveben nem utat, hanem komplex utcát építünk, a 4 méter széles szegélykővel ellátott úthoz 1,2-1,4 méter széles térköves járda és aszfaltozott kocsi behajtó is párosul.

A befejezés november eljére várható, a munkálatokkal járó kellementlenségekért ezúton is elnézésüket kérjük.

Bízunk benne, hogy a megépült új utak nemcsak az ott lakók, hanem minden taksonyi polgárunk megelégedésére és örömére szolgálnak majd.

Kreisz László
polgármester