Magyar Kultúra Napja 2015.

A magyar kultúrát idén változatos prózai, zenei és táncprodukciókkal valamint a Palacsintás király című mesekönyv illusztrációiból nyílt kiállítással  ünnepeltük.

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár karöltve Taksony Nagyközség Önkormányzatával és a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskolával ebben az esztendőben is megrendezte ünnepségét a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. Január 22-én, csütörtökön 17 órától ismét a jövő generációja, vagyis a gyerekek és a fiatalok léptek fel az ünnep délutánján. A program a kultúra minden ágát felölelte. Az általános iskola kistérségi népmesemondó versenyének győztesei mellett a Hungaro – Art zeneiskola növendékeinek produkciója, valamint a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Egyesületének Ifjúsági tánccsoportja szórakoztatta a vendégeket. Az előtérben a karácsony előtt új kiadásban megjelent Palacsintás király című mesekönyv illusztrációiból kiállítás tekinthettünk meg, valamint a Hetedhét falu című verseny pályaműveit is itt csodálhattuk meg. A Palacsintás király című mesekönyvet a szerző a helyszínen dedikálta.

Éltessük a magyar kultúrát közösen, adjuk tovább generációról-generációra, hogy a jövendő nemzedék is érezze fontosságát!