A Henfenfeldi testvérvárosi kapcsolat megerősítése

Henfenfeld és Taksony polgárai együtt ünnepelték testvérvárosi kapcsolatuk 25 éves évfordulóját, ahol a két település polgármesterei ünnepélyes keretek között aláírásukkal megerősítették a testvérvárosi megállapodást.

Bár ez alkalommal a hivatalosan 25 éves jubileum ünneplésére gyűltek össze szeptember végén a két, egymástól 800 km-re fekvő település lakosai, valójában már több, mint 30 éves baráti kötelék kovácsolja őket össze.

Mindkét település polgármestere beszédében kihangsúlyozta, hogy kölcsönös a szándék az együttműködés megújítására, folytatására és továbbörökítésére.

Megtiszteltetés volt a hazaiak számára, hogy Taksony két díszpolgárát, Gerhard Kubek Polgármester Urat és Erwin Hauenstein Urat is köreikben köszönthették.  Erwin Hauenstein Urat, a testvértelepülési kapcsolat létrehozó atyjának tekintik, akinek a két település közötti szálak megerősítéséért tett cselekedeteiről elismerően nyilatkozott beszédében Henfenfeld polgármestere is. Kihangsúlyozta, hogy a három évtized alatt kialakult barátság nemcsak egy értékes  ajándék a két település lakosai számára, hanem annak megőrzése, megélése és megújítása közös feladatuk is egyben.

Kreisz László Polgármester Úr is kifejezte, hogy mindannyiuk számára fontos a hagyományok ápolása, közös megélése, ezért még inkább igyekeznek élettel megtölteni kapcsolatukat. Felhívta a figyelmet közös feladatukra és egyben felelősségükre is, hogy példamutatással törekedjenek az utánuk következő generációk bevonására, annak érdekében, hogy az általuk megalapozott kapcsolatok tovább éljenek a felnövekvő nemzedékek körében.

A rendezvény központi eseménye a partnertelepülési megállapodás megújítása volt. Peter Hader, Henfenfeld Alpolgármestere és Kreisz László, Taksony Polgármestere hivatalosan is aláírásukkal erősítették meg a két település kapcsolatát.

Az ünnep nem képzelhető el zene és tánc nélkül, nem volt ez másképp ez alkalommal sem. Az ünnepi műsort a Henfenfeldi Posaunenchor , a Gemischter Chor és a Hammerbachtaler Sänger fellépései színesítették, majd a taksonyi tácosok német nemzetiségi és magyar táncokból álló, élő zenei kísérettel előadott produkciói adtak ízelítőt a hazai virtusból a német közönség számára.

Az eseménydús programok, a nürnbergi, bambergi és würthi kirándulások alatt alkalmuk nyílt a résztvevőknek a közös emlékek felidézésére, kapcsolataik felfrissítésére.

Reméljük a jövőben rendszeres találkozókkal, programokkal lehetőség nyílik a kötelékek új tartalommal való megtöltésére és szorosabbra fűzésére.