A Szent Anna-napi Búcsú pillanatai

A Szent Anna-napi Búcsú Közösségi Napján, szombaton a program a Hagyományőrző Egyesület élőzenéjével kísért felvonulással indult. Településünk előljárói, vendégeink és a civil szervezetek, közösségek népviseletbe öltözött csoportjai színesítették a menetet, mely a Fő térről a Szent Anna térre (Búcsú térre) vonult.

Megtiszteltetés számunkra, hogy soraink között köszönthettük testvértelepülésünk, Rain városának Polgármesterét Gerhard Martint és alpolgármestereit, Leo Meiert és Hans Hafnert feleségeikkel, valamint Peter Senzel képviselő úrat.

A “Csepel-szigeti szomszédolás” jegyében minden évben egy-egy települést vendégül látunk a Csepel-szigetről. Idén Hoffman Pál, Tököl Polgármestere érkezett hozzánk valamint a Tököli Délszláv Táncegyüttes, akik a Kolo zenekar élőzenés kíséretével fergeteges horvát és szerb néptánc bemutatóval szórakoztatták a vendégeket. Köszönjük, hogy megtisztelték rendezvényünket és együtt töltötték velünk a délutánt.

A Polgármesteri köszöntőket és Láng András Kanonok Atya áldását követően a kulturális program részeként hazai csoportjaink: a Taksonyi Dunameti Fiatal Svábok Egyesületnek Profi és Rozmaring tánccsoportja, majd a Sváb Baráti Kör és a Taksonyi Sváb Tánccsoport mutatták be autentikus sváb táncaikat.

Zárásként az OSI Mädeln Tánccsoport derűs hangulatú, mindig mosolygós hölgyei forogtak a színpadon, majd a Heimatklang zenekar dallamaira mulathattak a vendégek éjszakába nyúlóan.

Lapozzon bele galérián fotótárába, tekintse meg a délután hangulatát felidéző képeket: