Szent Anna napi búcsú

2019-ben is megrendezzük a templom védőszentjének, Szent Anna napjához kötődő Búcsút, melyre szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt. A hagyományőrző programon a látogatók több kulturális és közösségi programon vehetnek részt.

A 3 napos rendezvény már július 26-án, péntek este kezdetét veszi a Közösségi esttel, ahol közösen emlékezünk a malenkij robotra elhurcoltak, a kitelepítettek és a kommunizmus áldozatai előtt. Az estet a  „Mintha” zenekar műsora színesíti.

A szombat program délután 16 órakor kezdődik a Fő téren, ahol zenekari kísérettel vonul fel az ünneplő közösség a Szent Anna térre, vagy ahogyan ismerjük, a Búcsú térre. Az első nap programjaiban a hagyományoké a főszerep, a helyi értékek bemutatása a taksonyi tánc-csoportok fellépéseivel, kistérségi szomszédolásunk főszereplőivel, a dunavarsányi tánccsoporttal és zenekarral. Este közös mulatozásra invitálja a táncolni vágyókat a taksonyi Heimatklang zenekar.

Vasárnap 18 órától vidám, táncos bemutatók után hazai csillagunk, Krisz Rudolf és barátai, majd DJ Dominique, hazánk egyik legsikeresebb lemezlovasa,  a Retro Rádió hamisítatlan házigazdája fantasztikus zenéivel, szórakoztatja a közönséget, fergeteges partyt varázsolva.

Hétfőn 18 órától a Dáridó hangulatát idézi fel számunkra Galambos Lajos vendégeivel, Komonyi Zsuzsival és Csocsesszel.

A 3 napos rendezvény alkalmat kínál arra, hogy bemutatkozzanak a helyi néptánccsoportok, jobban megismerhessük a népszokásokat, helyi zenekarok tolmácsolásával. Természetesen folyamatosan pörögnek a hinták a Németh és Greznár vidámparknak köszönhetően, lesz jéghideg sör, vattacukor, minden, amivel felidézhetjük a régi idők ünnepének felejthetetlen varázsát.

Látogasson ki, érezze jól magát a Szent Anna-napi Búcsú eseményein és forgatagában!